3 nov. 2010

Otroligt!

Har precis tittat klart på ett program på UR Play. Det är helt fantastiskt hur hjärnan kan utvecklas och lära om eller lära nytt. Programmet är 55 minuter långt men otroligt intressant!

http://www.ur.se/play/158818

Efter bara några veckor med träning på halvtid har vi redan sett stora framsteg för Martin. Han har börjat härma våra ord. Hans storsyskon tycker att det är så roligt när han härmar det de vill att han ska säga. Här om morgonen när vi alla låg och drog oss i vår dubbelsäng sa E till Martin - Martin, säg "Martin cool". Och Martin sa "dattin oool". Det var underbart för oss alla och vi både applåderade och skrattade.

I förrgår skulle J och jag träna "kom" med honom. Vi satt i köket med varsin liten kopp med förstärkare i.  J hade russin och jag hade choco pops (små runda chokladflingor som finns på Lidl). J sa "kom" till Martin och han kom och fick ett russin och blev så glad. Så sa jag "kom" och Martin kom till mig och fick en liten flingboll...men den ville han inte ha, så han sprang självmant tillbaka till J som hade russin.... Vi bara skrattade och tänkte att det är härligt att se honom förstå och att han visar vad han vill ;o)

Visar er lite hur vår pärm ser ut... inte så lätt att se kanske, lite suddig bild.


Här ser ni när vi prickar av hur många "responser" vi får vid varje moment. Den mörkare delen är hemma och den vita delen är på dagis. Vi har nu kommit upp i mellan 1½-2 timmar per dag och målet är 5!

 Klockan är mycket och jag borde ha lagt mig för typ 2 timmar sen.
SOV GOTT :o)

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att se!! Villken skillnad i lördags när vi var hos er! Jätteroligt! Heja er!! :)

    SvaraRadera
  2. Han har gått framåt så mycket... Och han är världens härligaste kille.... Ni gör ett toppenjobb med träningen...
    Kram
    Pernilla

    SvaraRadera
  3. WOW vad ni är duktiga. Det är ett otroligt fint jobb ni gör för er lilla goding! Han kan vara lycklig att han får ha er till mamma och pappa.
    Kram.

    SvaraRadera